Web portal Moj odbornik i istoimena mobilna aplikacija sadrže informacije od javnog značaja o odbornicima lokalnih parlamenata, a koje su lokalne skupštine prosledile projektnom timu Mog odbornika, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Fotografije odbornika koje su prikazane na sajtu Moj odbornik, dobijene se od lokalnih samouprava, a pored toga od januara 2013.godine Moj odbornik preuzima sa zvaničnih sajtova lokalnih samouprava fotografije odbornika.


Portal Moj odbornik i tim koji radi na izradi portala ne obezbeđuje nužno ispravnost, istinitost niti potpunost bilo kog materijala kome se pristupa na ovom sajtu i preko ovog sajta. Korisnici se moraju uzdati u svoje kritičko preispitivanje datog materijala.

Tim koji radi na izradi portala Moj odbornik ustanovljava sistem provere i čini sve što je u njegovoj moći da osigura nesmetanu komunikaciju na sajtu između odbornika/odbornica i građana/građanki. Prema Zakonu o javnom informisanju – član 38: Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo.

Portal Moj odbornik linkovima je povezan sa drugim sajtovima koje ne uređuje direktno i stoga ne odgovara za sadržinu i preuzeti materijal sa drugih sajtova.

Portal Moj odbornik preduzima sve mere kako bi se osigurala sigurnost mreže, podataka i korisnika. Korisnici, koristeći usluge portala preuzimaju na sebe svu odgovornost i rizike koji su u vezi sa upotrebom ovog portala, a pre svega preuzimanjem informacija sadržanih na portalu.

Pristupanjem na portal Moj odbornik preuzimate na sebe svu odgovornost za štetu koja može nastati na vašem kompjuteru, softveru i podacima, usled kompjuterskih virusa i drugih uzroka.

Ustanovljen je sistem kontrole kako bi se zaštitile sve informacije koje korisnici portala Moj odbornik šalju ili postavljaju na portal. Lični podaci o korisnicima sajta se ne razmenjuju sa drugim korisnicima, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Korisnici portala Moj odbornik su upoznati i saglasni da će njihovi podaci biti skladišteni na serverima koji se nužno ne moraju nalaziti na teritoriji Republike Srbije, gde će biti obrađivani u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.